ctrack-online-button

KEURMERK Ritregistratiesystemen

  • Home
  • Over Ons
  • Referenties
  • Klanten aan het woord

Klanten aan het woord

Ctrack wordt door allerlei bedrijven met uiteenlopende behoeftes ingeschakeld. Van voertuigvolgsystemen t/m fleetmanagement. Van kilometerregistratie t/m bestuurders identificatie. Een greep uit wat wij doen en wat onze klanten daarvan vinden:

KLM

KLM Equipment Services

KLM Equipment Services koos uit 9 leveranciers voor Ctrack. Dat gebeurde na een uitgebreide tenderprocedure, waarbij ook referentiebezoeken zijn afgelegd en gebruikers-tevredenheid is meegenomen.

“Wij hebben gekozen voor Ctrack vanwege de gunstige combinatie van de nieuwste techniek, gebruiksgemak, prijs en - niet in de laatste plaats - service.”

— Johan Post, Procesmanager

Aannemingsbedrijf Alsema

Alsema logo

Aannemingsbedrijf Alsema is gespecialiseerd in het leggen, monteren en testen van kabels in de on- en offshore, de aanleg van drinkwater- en gasleidingen, rioleringen en rioolpersleidingen.

“Omdat veel van onze voertuigen door meerdere mensen gebruikt worden, werken we met Ctrack's Driver ID, bestuurders identificatie. Om het rijgedrag te monitoren én verbeteren, maken we daarnaast gebruik van de module Cdrive.

Je ziet in één oogopslag waar de besparingskansen zitten, wat doelgericht actie ondernemen echt een stuk makkelijker maakt. De prestatie indicatoren die wij het belangrijkst vinden, worden overzichtelijk weergegeven in duidelijke grafieken en tabellen.

Het is onze ambitie om in 2019 de CO2-uitstoot ten opzichte van 2013 met 8% te verminderen. Dat is inderdaad fors, maar wij denken dat het mogelijk is door bewuster om te gaan met energie. En de Ctrack software helpt ons daarbij, dat is duidelijk."

— Bart Hamstra, Manager Gezondheid, Veiligheid en Milieu

Nestrans logoNestrans

De kernactiviteit van Nestrans is het distribueren van pakketten voor grotere pakketdiensten in Nederland. Het bedrijf stelt hoge eisen aan haar chauffeurs, leveranciers en het materieel.

“Onze focus op verduurzaming heeft ook onze fleetmanagement software keuze bepaald. Wij willen meer dan 'de stip op de kaart'. En onze voertuigen worden door verschillende mensen gebruikt, dus daar wil je ook goed zicht op hebben. Dat hebben we dankzij de ingebouwde RFID tags van Ctrack.

Wat betreft rijgedrag gaan we nog een stap verder. Want je wilt natuurlijk het liefst dat alle medewerkers altijd netjes rijden. Dus daar moet je dan wel actie op ondernemen, dat je dat monitort en goed rijgedrag beloont. Daar gebruiken we de rijgedrag module Cdrive voor.

Door onze duurzame focus te combineren met tools zoals RFID en Cdrive, zijn de wagenparkkosten én de uitstoot van schadelijke gassen flink gedaald. En wat ons betreft is het eind nog lang niet in zicht. Het kan altijd beter. Verduurzaming is niet iets dat op je op een actielijst zet en afvinkt. Het is een bepaalde mentaliteit, een manier van werken en leven. Die mentaliteit heeft Ctrack ook."

— Han Nes, Directeur

Pactum logoPactum Installatietechniek

Pactum Installatietechniek is een totaalinstallateur die zich focust op nieuwbouw, renovatie, verbouw, onderhoud & service en totaalprojecten in de woning- en utiliteitsbouw.

“Waar we ook goed gebruik van maken, is het Ctrack rapportagepakket. Daar is veel nuttigs uit te halen waar je als bedrijf concreet mee aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan rijgedraganalyses, wat je gepland hebt versus de werkelijkheid en wat de service en onderhoud status is van de voertuigen.

We werken al zo lang met Ctrack vanwege de combinatie van betrouwbare degelijkheid, mee kunnen gaan met de eisen van de huidige tijd en altijd blijven meedenken met je klant. Deze manier van werken past helemaal bij Pactum."

— Arjen Vels, Directeur

Mammoet logo

Mammoet

Door middel van start/stop registratie en een koppeling met Mammoet's SAP backoffice software, wordt de administratieve registratielast voor de werknemers aanzienlijk verminderd. Dat komt de nauwkeurigheid van de administratie ten goede.

Aangezien de planning, de kilometerregistratie voor de fiscus en de draaiuren van de kranen geautomatiseerd zijn, heeft de introductie van Ctrack een forse besparing en meer efficiency opgeleverd. De inzet van personeel en materieel wordt nu veel beter op elkaar afgestemd.

FeenstraFeenstra Verwarming logo

Inzicht in de exploitatiekosten en operationele dienstverlening waren de belangrijkste drijfveren om een track en trace systeem aan te schaffen. Daarnaast wilde Feenstra een goed werkend en geaccepteerd systeem dat snel geïmplementeerd kon worden.

De gerealiseerde productiviteit voordelen variëren van kostenreductie tot meer inzicht in processen en vermindering van de administratieve lasten. Het invoeren van Ctrack heeft ook voor optimalisatie van de monteurs planning gezorgd en een betere verdeling van de werklast.

Ondersteunende afdelingen ervaren het als een groot voordeel dat er nu een sluitende urenverantwoording en rittenadministratie is voor zowel klanten als De Belastingdienst. Door alle ritten te registreren, is altijd duidelijk waar alle servicebussen geweest zijn en is de verantwoording naar opdrachtgevers helder.

Boskalis

Boskalis-JPGAlle projectactiviteiten worden door Boskalis gedetailleerd geregistreerd. Normaal gesproken blijven deze gegevens binnen de eigen organisatie. Een uitzondering op deze regel was een project waarbij grond werd afgegraven naast een sluie meNijmmeegen.

Je zlen waad te seprdez zijnzowijketrkstzare hebben afgeleuw,f n hegesipze laorde,f illin> iske,f d Dgeaund noinlj dod tepplannink heest.

&mdashP beteOoversotra, ManageEselev maticDeesptgemenEd &amInt Services

rittenregistratt softwarn mes eee/keurmeek ionmisb naas voos eee servicrbedrijn alBruy inelst.

rd. Dap je oivreaar gemenprecattnzoeast de Daar ijdinijn ltiesolgeksde sesema r o. A>Ondeij hap je verre oivan dakkjdinijallater on ddslas een grooe pn eZmst.

&mdashGilbmetoJskans, Teamrsleeeee servie monteuredht lometces

iopglgerichiva1972redht an da r eeeej waren uitn gkhein tes eemodnderen organisatot wat gegeeee225 e medewerke. B WiTSBuste aakwntalitesbomarging enrmaatschaogelije verantwooop ondernem (MVO)is voopuwn wad gefselelleerk wordt doon hea groen aontacmetntificstst.

Ctrac">CdriveOn s="mtph noncha.jf Atb bestuurdst kat je wa, mee smoduk >Oat snen wat dooposmbitveer eojectejtroen atagejkstn rijgedrnk heest.

Ctra'snt software kunnew>Jt onzMVOat doslstellingen utsboererdes dk resultates evrhoiger inzicogelijn mak. s/Liatst, dus tewiesnterhsinaast zijn ovee Cdrivems/paet in gro. Iket kan heivreaacrbedrijnanbtveellem."

&mdashErwt an dGeuels, Directeur

CtracEmontprisaruren dExchliexappoe-modust.

&mdashRonaleid van r Puzitten">Bedrijrsleeeur

Jl dak odn un Ctdeleg naar onze klantem."

&mdashSt trndLkls se, Finerancsne, Directeur

mg style="margin-left: 30px;"V vs uie Ctracn wordenlle re daid, men sta-,an ipng- erijn riaren van allgeau&rsldqusth, enlle eigeotbeheot to ori-lezdostO onERP-t systes, levtenllingeekt de weng- ereisaiurenaner. Vklleerd s s'prevlaiuree in hes rijdin vae kilometAtbsluitde wen rien, worderdstoat snen uitfilttee. Fitecn is daerdy/belastingdien systd is maae-corriometoe ie vrag sysltjn ovedtik kilometenadministraten. Daen blijven Wie it zlle medewerkert nua en versogroem."

&mdashCasopreLohuij, C-corrileeur

Installatng- ee servicrbedrijKemieksubngesikieireN voo-Brab Wanrdere enledel vaGbeeererlajn ovet gegeeee250lcebussie. Oang otezerhoe it op deza groes/vlork worde Ctracn gebruien.

mg style="margin-left: 30px;"M mee Ctrace kunnew>Jn allbedegori- eg monitoren ez_sesketrksertasopelle O odt zijwtie jste tdk rapportaers aotez, makenasparnk bijvoorbeelste tdzowijkcebussee zic,pezowiar gemen,pezowijk;mpklbet vinde O odijvot kome Ctrace tjsrive;és rijdi, men servicebussem.br5" /br5" ">&mdashJiaatiBiemarenHoofd ICTur

Contst.

Contdt zijwrbisa en edepapiiwarerompskilpoafieHani, mewiworde3en rirogevn drnregistrattesolleoigen geautomatiseeem.br5" /br5" ">&mdashEderaasLugrixenH ciidthSafety d &Envir>CgemenOkoffieur

p;V DonePuzitt n gebruik50lc>Bedrijhtwagein obsluiterlasan personeen aanu in Nederlas da geetenrsertaaooh men ween tbfereggrureervicn veast.

Fit dookosrink gedaalm.br5" /br5" ">&mdashRayif Ayyildiz, Alnageeaa, Directeur

p;Vnderprevlr ijstessrioipng- ee servicn organisatoo op ast gieeid vae grogevzleetesinysess rn weessubbmetCtrasesslurulasriss-skrokervan de servivtverleninh>FinanerDra12le servicebusset zijn uitrulais tle Ctrace voor dr optimalisatie van de servis plannist.

&mdashEardweid vaNijmw meeg, IT-esmanager

tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgh4>>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"ha>&nbs 4>tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>ev mgh4>AN>ev mgh4rtdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgh4>>ev mgh4r

/tdh4> td/a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgh p>ev mgh4>ev mgh4>>ev mgh4r>ev mgh4>ev mgha>    &nbs 4>>ev mgh4br5" ">>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgh4>ev mgh4>ev mgh4>ev mgh4>>ev mgh4r>ev mgh4r>ev mgh4r>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgh p>ev mgh4>ev mgh4>ev mgh4r>ev mgh4>ev mgh4>ev mgh4r>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp>&nbs a>&nbs a>&nbs a>&nbs p>>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgmg style="line-height: norma"h4>. VaW zig waneigo" width=7165" height3147" />>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp>      &nbs a>&nbs p>>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgmg style="line-height: norma"h4>>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4> ev mghp; &nbs a>&nbs p; &nbs p>>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgmg style="line-height: norma"h4>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp>      &nbs a> >ev mgmg style="line-height: norma"h4>Traileeg logo" width=7165" height="26" />>ev mghp;&nbs 4br5" ">>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>
 >ev mgmg style="line-height: norma"h4br5" ">>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp>>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>
 /

ev mgmg style="line-height: norma"h4>ev mghp>ev mgh4r>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp>  >>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgmg style="line-height: norma"h4>ev mghp>>ev mgh4r>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghpbr5" ">Traappo g logo" width=7165" height5"74" p;      &nbs a>  >>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgmg style="line-height: norma"h4>ev mghp>>ev mgh4r>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp>&nbs a>&nbs a>&nbs p> &nbs 4br5" ">>ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgmg style="line-height: norma"h4>ev mghp>ev mgmg style="line-height: norma"h4>ev mghp>>ev mgh4r>ev mgh4r>ev mgh4r>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp;  &nbs a>&nbs a>&nbs a> &nbs 4br5" ">&nbs">ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh4> tizabh1 classfeacaturck-bef unh bord0"h4> t trh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mgmg style="line-height: norma"h4>ev mghp>ev mgh4r>ev mgh4r

/tdh4> td/a>&nbs a>&nbs a>&nbs a>  /tdh4> tdh1 classva-ali ip"h4>

ev mghp;  &nbs a>&nbs a>&nbs a> &nbs 4br5" ">  >ev mgh4r

/tdh4> /trh4> /t /tizabh <
1> 1> <
Infoot whod="poenstiv idrequmlaFnfonh1 classfnfoReaapnsdrijek-aconef="https://www.ctrack.="/over-ons/referenties/case-studies
ph1 classnumberie4> > >
lmeegd>Bsnemij andugp> !-- Dot: t rem"/o this ID, tecn iuseein rs identy there g ds that there gmbinaon scrsttecalen wk corDirely -->p> f>Fieseth1 classfnfoHoriz moilen fmC-containeiv idrsInfo_6_e g _0"h4> >
4> >
>
nput typeeftexnstva-ueefNaamgot-siht""60 namessn fm[Name]eiv idName" onh foc="if(this.va-uee='Naam') this.va-uee'';" onblur="if(this.va-uee='') this.va-uee'Naam';nh1 classrsInfo->nput-box"" "> >ph1 classfnfoDescrsttaon"h4r

>> >> >
4> >
>
nput typeeftexnstva-ueef">Bedrigot-siht""60 namessn fm[Comaany]eiv idComaany" onh foc="if(this.va-uee='">Bedri') this.va-uee'';" onblur="if(this.va-uee='') this.va-uee'">Bedri';nh1 classrsInfo->nput-box"" "> >ph1 classfnfoDescrsttaon"h4r

>> >> >
4> >
>
nput typeeftexnstva-ueefTelefotigot-siht""60 namessn fm[Teleph no_Number]eiv idTeleph no_Number" onh foc="if(this.va-uee='Telefoti') this.va-uee'';" onblur="if(this.va-uee='') this.va-uee'Telefoti';nh1 classrsInfo->nput-box"" "> >ph1 classfnfoDescrsttaon"h4r

>> >> >
4> >
>
nput typeeftexnstva-ueefE >ph1 classfnfoDescrsttaon"h4r

>> >> 4> >
4> >
>
---O dndwerp---Salicesr opon>Afenr salic/Beste adnze klaesr opon>Helpdeskesr opon>P planniesr opon>Anadministratesr opon>nput typeefbutttigova-ueefVolgekdnzstiv classrsInfo-butttigoonclickssrsIp_riangeP g (6, 1, 1, false)eiv idnexnNexnst" "r >ph1 classfnfoDescrsttaon"h4r

>> >>4> >>f>Fieset>p> !-- Dot: t rem"/o this ID, tecn iuseein rs identy there g ds that there gmbinaon scrsttecalen wk corDirely -->p> f>Fieseth1 classfnfoHoriz moilen fmC-containeiv idrsInfo_6_e g _1"h4> >
>
Aden- >
>
< < < < >ph1 classfnfoDescrsttaon"h4r

>> >> >
p> >
>
nput typeefbutttigova-ueefPrevstiv idSubmitPrevstiv classrsInfo-submit-butttigoonclickssrsIp_riangeP g (6, 0, 1)st" ">nput typeefsubmitxova-ueefVederureigonamessn fm[Submit]eiv idSubmitstiv classrsInfo-submit-butttigo" "> >ph1 classfnfoDescrsttaon"h4r

>> >>>>f>Fieset>p> >nput typeefh midigonamessn fm[n fmId]xova-ueef6"" fun-acon rsIp_showProgturs_6(e g ) { if (e g == 0) d foipme.getEmplemeById('rsInfo_progturs_6'). binrHTML = '';if (e g == 1) d foipme.getEmplemeById('rsInfo_progturs_6'). binrHTML = ''; }>>>scrstti"/Info>rsIp_riangeP g (6, 0, 1);>>scrstti var rsIp_ajax_ groo= '';>>scrstti"scrsttetypeeftexn/javascrstt">ajaxExistVa-adinaonScrstt[6]o= fun-acon(task,en fmIden, da) {var n fmC-mapnideso= {};n fmC-mapnides[52]e'Name';n fmC-mapnides[53]e'Comaany';n fmC-mapnides[54]e'Teleph no_Number';n fmC-mapnides[57]e'E var idso= , da.reaapnse[0].split(',');p> n f (var i=0; i var ido= parseInt(ids[i]);p> if (!isNaN(id) &&etypeof n fmC-mapnides[id] != 'ukdnftaid') {p> var n fmC-mapnideo= rsIp_getF>FiesByName(n fmIdenn fmC-mapnides[id]);p> if (n fmC-mapnideo&&en fmC-mapnide.length > 0) {p> n f (var j=0; j InfoC-mapnide.length; j++) {p> if (n fmC-mapnide[j]) {p> n fmC-mapnide[j].1 claNameo= f fmC-mapnide[j].1 claName.replace(' rsInfo-error', '');p> }p> }p> }p> }p> }p> var idso= , da.reaapnse[1].split(',');p> n f (var i=0; i var ido= parseInt(ids[i]);p> if (!isNaN(id) &&etypeof n fmC-mapnides[id] != 'ukdnftaid') {p> var n fmC-mapnideo= rsIp_getF>FiesByName(n fmIdenn fmC-mapnides[id]);p> if (n fmC-mapnideo&&en fmC-mapnide.length > 0) {p> n f (var j=0; j InfoC-mapnide.length; j++) {p> if (n fmC-mapnide[j]) {p> n fmC-mapnide[j].1 claNameo= f fmC-mapnide[j].1 claName.replace(' rsInfo-error', '') + ' rsInfo-error';p> }p> }p> }p> }p> }p> } lengtSpo-error', '')je)eiv idnexass=eaapns-aNainssrsIpt.

>tratotop-srdlt0mC-cr id- snsmjoah-srdlt0/p> &nbs a>&nbs&nbs a>&nbs&nbs">bsp;&nbs a>  >&nbsbsp; >&nsbsp; >ae_de_Haal_s_logo.Tenp>ae&nbbsp;&nbs a>&nbs">&nbbsp;&nbs a>&nbs">&clasotgroo20p" Ketelweg 44 /&clasotgroo20p" 3356 LE /&clasotgroo20p" Pap 'arecht/&p;&nbs&clasotg Aunnerechtp oroarnkang ots&p;&nbs&clasotg ad Inputr. joack-nenksapnide66n snsubnava snsubnav-nenea snflex-cePleass yildizneodburatf en Nee Pruren d/ Csokis PolicyNee SiahoapNeescroackor r ngtSpor r ngtSporr ngtSporr ngtSporr nesetGps://-codregistrrhoarkeruretagorDireleseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee​eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Rhoarkeruretagsezoatpelleeragtohalgekonrmadapporjven dezetbivredehJiaaduiterltar jn gro.agtohalgeïseein icaner.ofrganhat th's.agtohalge sneintrbedr gegeve wernlrho,acmegorieë oruet i. M v1032232654; ntps://_nus nu_param vaw;mpohttps://_tag_param ; ntps://_/ooarkerure_tary vae ne; /* ]]> */ }p> } lerelscrstti"scrsttetypeeftexn/jav&nbs"> } lerel4> < &dth="1651aalng logoroaapnsessolacuto bornet-sizlogo." tt nbs"> >>4> offcanfteapnide66n snoffcanfteant n nide66n snoffcanfte-baass Homijd">/slit.liyer">

aen Nee< ae-p>

aen gps://-ps:/e-p>

aen gore 240eijn t onERP">GPSet vak een fleetmanagemeNee ae-p>

aen gps://-ps:/e-p>

aen g jste tdk r">Rjste tdk een toNee ae-p>

aen gps://-ps:/e-p>

aen gmoarure-png"tecmets-moar2">Mobiureigen tecmetsNee ae-p>

aen gps://-ps:/e-p>

aen gcactre idnnavigcmet">Cactre id NavigcmetNee ae-p>

aen gps://-ps:/e-p>

aen grdsuran/e-o-beDezicr">C nes[5DezicrsIdauran/eNee ae-p>

aen gps://-ps:/e-p>

aen gvtehuur-eyle=ast">Vtehuur TrL=astNee Kluitende kilometerrNee CAN-busn dn goeds Nee Cactre id Navigcmet Nee r sagulacus seein iccmetNee Executdri Dashbock.Nee Mobiureipng"tecmetsNee rageindumgru Twordkilometerrigen tecmet (BTA)Nee rsIp_tie van Nee C sh, magipngNee Bedparken">r a-ueesos daeNee SrDra12le serNee Be serNee Bedr">Vrlandc>BedrNee ae">TrasrureNee Sr t ine Vre 240eerNee Bijn llrags/ogeleNee MeltVsgodmegevcometoeNee Bedpark">Ragejkstn tipsNee Vvae keneepa edtkst rpijinNee Vvaklxr-ode wogtohalijasNee Ks-studapporsertaogtoNee Mo aan edtkst rpijNee Orin Cps://Nee Na hreNee Vac classNee lasspnsNee nsuste t.ctrack.">Hee: 30revlntdudacookiss o.a.ijhtu en Wiwebsiah woriervezoatr jn ah mageien,vxr-odgatibrerwebsiahsteziaer kei br>CngtSpotmB /*ne[CDATA[*/ nenr t= "fminertcookiss[S+ "="; nca var == 1) dcookisapnse[1";"); nacceptCsokis cla 1, oy_Tp> n f (varca0; i fCloa-Cee'EAnertCsokis(){ == 1) d foipme.getEmpl'cee'E_inert_cookiss').tapns.tSs snyc'otne';g == 1) dcookis='fminertcookiss=e ne;g'+expiass_cookis+'arg:th=/';}/*]]>*/}p> } lengtrh4>