Terug naar blog

Ontmoet de mensen achter Inseego Benelux: Arjan van Es

Arjan van Es

In deze aflevering van ‘Ontmoet de mensen achter Inseego Benelux’ praten we met iemand die gek is op auto’s en verstand heeft van techniek. Hij houdt van afwisseling, maakt veel kilometers en is graag onder de mensen. Wie dat is? Servicemonteur/Inbouwspecialist Arjan van Es!

Automotive rules

Al van jongs af aan is Arjan gek op auto’s en techniek. Je zou dan ook niet verwachten dat hij een diploma Bouw- en Houttechniek op zak heeft. “Nou, tijdens die studie kwam ik er al snel achter dat er geen timmerman of houtbewerker in mij schuilgaat hoor,” vertelt hij lachend.

“Dus wat ging ik daarna doen? Motorvoertuigtechniek!” En sindsdien is hij niet meer weg te slaan uit de automotive sector. Hij begon zijn carrière bij een auto inbouwstation. Destijds stapte hij daar als vers afgestudeerde student binnen – en werd direct aangenomen.

Na verloop van tijd bestierde hij volledig zelfstandig de Leidse vestiging van dit bedrijf. “Maar na bijna 10 jaar merkte ik dat de werkzaamheden terugliepen,” vertelt Arjan. “De markt veranderde. Er werd steeds meer af-fabriek ingebouwd, voor veel lagere kosten.” Dus ging hij om zich heen kijken.

“Ik heb een paar jaar bij een distributiecentrum voor nieuwe Volkswagens en Audi’s gewerkt. En nog een korte tijd bij een inbouwstation/autohandel, waar ik alle soorten werkzaamheden deed. Daarna hoorde ik via-via over Inseego. Ik heb meteen contact opgenomen en ze zouden m’n open sollicitatie bewaren. Een paar maanden later kreeg ik ‘het’ telefoontje.”

Van SMS naar GPRS

“Inmiddels werk ik al meer dan 6 jaar bij Inseego,” aldus Arjan. “Ik heb nog een staartje sms-tijd meegemaakt. Track en trace systemen die door middel van sms’jes werkten. Maar het GPRS-tijdperk was al aangebroken en in volle gang. Kun je nagaan hoe snel die transitie is gegaan. Nu kijkt niemand er meer van op.”

De essentie van Arjans werk is en blijft techniek. Ervoor zorgen dat alle systeemonderdelen op de juiste manier met elkaar ‘praten’. “Klanten vragen weleens of ik nou de hele dag alleen maar van die track en trace systemen aan het inbouwen ben,” vertelt hij lachend. “Op sommige dagen doe ik inderdaad niets anders.”

Wij leveren al 25 jaar fleet management software in Nederland

Inseego voor kranen, aggregaten, betonpompen en nog veel meer

Arjan vervolgt: “De meeste mensen hebben er geen erg in dat onze systemen niet alleen in auto’s en bedrijfswagens zitten. Inseego werkt net zo goed voor kranen, aggregaten, betonpompen, heftrucks – noem maar op. En dat maakt mijn werk juist enorm gevarieerd.”

Een mooi voorbeeld van iets anders dan een auto of bus zijn de Ground Power Units van KLM Equipement services (KES):

“GPU’s zorgen voor stroom als het vliegtuig stilstaat. Deze units zijn voorzien van track en trace én we hebben er een identificatie software platform op maat voor gemaakt. Dit soort projecten zijn ontzettend leuk en uitdagend om te doen.”

Hoe ziet Arjan de fleetmanagement toekomst?

“Wat mij opvalt is dat klanten steeds meer met vragen komen. Ze zijn pro-actiever en willen diepgaander informatie uit de systemen kunnen halen om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Die insteek sluit goed aan op hoe wij erin staan.

Door mee te denken met je klanten en ze doelgericht en met goede service te helpen, blijf je het verschil maken. Ook in de toekomst. Natuurlijk lukt dat niet altijd, dat is logisch. Soms gaat er iets mis en moeten we een storing of een ander probleem oplossen.

Hoe je dáár als bedrijf mee omgaat, is wat mij betreft veelzeggend. Omdat ik kan bouwen en vertrouwen op m’n collega’s, kunnen klanten altijd op Inseego rekenen. Ik stap niet voor niets iedere werkdag lachend in m’n wagen. En aan het eind van de dag lach ik nog steeds!”

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wij bieden u 24/7 zicht op uw wagenpark en snelle, betrouwbare breedband oplossingen.

Inseego