Blog

Bijhouden rittenregistratie

In deze blog geven we antwoord op veelgestelde vragen over het bijhouden van een rittenregistratie en zetten we de eisen die de Belastingdienst hieraan stelt op een rij.
Lees verder

Zero-emissiezones: wanneer mag uw bestelauto of vrachtwagen de binnenstad niet meer in?

Gemeentes in Nederland mogen vanaf 1 januari 2025 stadsgebieden aanwijzen waar vervuilende bestelauto's en vrachtwagens niet meer welkom zijn.
Lees verder

Track en trace privacy: rittenregistratie en AVG

Er zijn vele, goede redenen om een rittenregistratiesysteem aan te schaffen. Maar hoe zit het met de gegevens die op deze manier verzameld worden? Daar moeten vooraf duidelijke afspraken over gemaakt worden, in lijn met de AVG.
Lees verder

Onnodig stationair draaien verminderen

Van de totale operationele kosten van een gemiddeld wagenpark neemt brandstof meer dan de helft voor haar rekening. Voor de meeste wagenparkbeheerders is het reduceren van de brandstofkosten dan ook een prioriteit. Eén van de manieren om dat te doen, is het verminderen van onnodig stationair draaien. In dit artikel gaan we er dieper op in en zetten we ook een paar hardnekkige misvattingen op een rij.
Lees verder

Boete onjuiste kilometeradministratie

Als u met uw zakelijke auto minder dan 500 kilometer per kalenderjaar rijdt, dan hoeft u geen bijtelling te betalen. U heeft dan de ‘Verklaring geen privégebruik auto’ ingediend bij de Belastingdienst.
Lees verder

Gebruik dashcam: veelgestelde vragen beantwoord

Je ziet ze steeds meer in Nederland: dashboardcamera’s. Voor recreatief gebruik en/of om er de dagelijkse ritten mee vast te leggen, als bewijs in het geval van een ongeluk of schade.
Lees verder

Cataloguswaarde auto voor bijtelling: wij zetten alle informatie voor u op een rij

Rijdt u jaarlijks meer dan 500 kilometer privé met de auto van de zaak? Dan krijgt u te maken met bijtelling. De bijtelling is een percentage van de nieuwwaarde van de auto, oftewel de cataloguswaarde of -prijs.
Lees verder

Uw vragen over woon-werkverkeer en privé & zakelijke ritten beantwoord

Wij krijgen regelmatig vragen over de auto van de zaak. Het blijkt niet altijd duidelijk te zijn wat als privégebruik geldt en welke ritten als zakelijk gezien moeten worden. In deze blog zetten wij de meest gestelde vragen over woon-werkverkeer en privé & zakelijke ritten voor u op een rij.
Lees verder

Eisen rittenregistratie Belastingdienst

Als u een zakelijke auto zowel voor uw werk als privé gebruikt en u wilt bijtelling voorkomen, dan moet u zich houden aan de rittenregistratie eisen van de Belastingdienst en een registratie bijhouden die correct aangeeft welke ritten privé en welke zakelijk waren.
Lees verder

Boetes tachograaf

Tachografen zijn onmisbaar voor het beheren van een wagenpark met vrachtwagens. Ze helpen chauffeurs en transportbedrijven om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.
Lees verder

Verbruik vrachtwagen verminderen

Diesel heeft een slechte naam, maar dat neemt niet weg dat deze brandstof voor vrachtwagens nog steeds op nummer één staat en de nodige voordelen biedt.
Lees verder

Wat is telematics?

In telematics komen twee vakgebieden samen: telecommunicatie (informatie overdracht via telefoonlijnen, kabels etc.) en informatica (computersystemen, digitale informatieverwerking).
Lees verder

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wij bieden u 24/7 zicht op uw wagenpark en snelle, betrouwbare breedband oplossingen.

Inseego