Terug naar klantcases

Goed voor het milieu, de veiligheid én de bedrijfsportemonnee

Bedrijf

IntraPost, sinds 2006 Inseego klant, verzamelt, sorteert en bezorgt alle soorten zakelijke post, zowel binnen als buiten Nederland.

Maakt gebruik van

Locatiebepaling, ritregistratie, het Live Activiteiten Dashboard, de rijgedrag module Inseego Driver en het Executive Dashboard.

Behaalde resultaten

Rijgedrag verbetering van 41%, brandstof- en onderhoudskosten die blijven dalen, vermindering CO2 uitstoot, een efficiëntere planning en een beter bedrijfsimago.

IntraPost verzamelt, sorteert en bezorgt alle soorten zakelijke post. Al sinds 1995 kunnen haar klanten erop vertrouwen dat poststukken en pakketten snel en netjes afgeleverd worden, zowel binnen als buiten Nederland – waar ook ter wereld. IntraPost heeft in 2006 gekozen voor de Inseego fleetmanagement software.

Méér dan locatiebepaling

“In het begin gebruikten we Inseego vooral voor locatiebepaling,” vertelt Peter Vennings, Senior Manager Backoffice. “Toen onze Inseego accountmanager had laten zien wat je er nog meer mee kunt, zoals gebruikmaken van het Live Activiteiten Dashboard en rijgedrag monitoren en verbeteren, hebben we dat meteen opgepakt.”

“Dat heeft te maken met ons bedrijfsbeleid. Wij vinden MVO belangrijk. Of beter gezegd: MVP. Dat is waar wij het altijd over hebben. MVP staat voor Maatschappelijk Verantwoorde Postverwerking. Het is een initiatief dat wij zelf ontwikkeld hebben. In al onze beleidsmaatregelen en bedrijfsactiviteiten staan de welbekende 3 P’s centraal: People, Planet en Profit.”

Een efficiënte planning is duurzamer

“Wij kijken dus door een MVP-bril naar al onze bedrijfsprocessen. Gebruikmaken van Inseego's Live Activiteiten Dashboard lag dan ook voor de hand. Kort samengevat zie je met Inseego Fleet direct wie zich waar bevindt op dit moment; met het Activiteiten Dashboard krijg je in één grafisch overzicht inzicht in de daadwerkelijke, dagelijkse efficiency.”

“Het is een uitstekende manier om zicht te houden op alle buitendienstactiviteiten en je planning nog efficiënter en dus duurzamer in te regelen,” aldus Peter Vennings. “Dat betekent simpelweg dat we minder kilometers maken. Een ander voordeel is dat mensen op kantoor door het 24-uurs-tijdskader van dit Dashboard, actiever meekijken en sneller reageren.”

Kritisch kijken naar wagenpark én rijgedrag

“MVP serieus nemen, betekent ook dat je heel kritisch naar je wagenpark kijkt én naar rijgedrag. Je wilt mensen stimuleren om zo duurzaam mogelijk te rijden, maar daar heb je wel inzicht voor nodig. Hoe rijden we nu en wat kunnen we verbeteren?”

“Het Executive Dashboard van Inseego geeft dat inzicht. De rijgedrag analyses worden weergegeven in duidelijke grafieken en tabellen, zowel op individueel- als op groepsniveau. Tegelijkertijd worden onze mensen op een positieve manier geprikkeld om hun rijgedrag te verbeteren.”

“Zo krijgen bestuurders automatisch iedere week hun persoonlijke scorekaart in de mailbox. We zijn inmiddels zo ver dat er niemand meer onder de 8 scoort. Dat komt ook omdat het een soort van wedstrijd is geworden. We willen graag ‘scoren’!”

Wij leveren al 25 jaar fleet management software in Nederland

Rijgedrag verbetering van maar liefst 41%

“Je moet wel scherp blijven op dit soort dingen, want gedragsverandering is alles behalve makkelijk,” vervolgt Peter Vennings. “Voordat je het weet val je terug in oud rijgedrag. Daarom nemen we het iedere maand mee in onze interne nieuwsbrief. Laatst hadden we een rijgedrag verbetering van maar liefst 41%. Dat zijn nou echt motiverende resultaten.”

“Dat onze post- en pakketbezorgers zo netjes rijden, is trouwens goed voor ons bedrijfsimago. Al die beletterde voertuigen zijn tenslotte ook een uithangbord, je visitekaartje. Je komt niet positief in beeld als iemand in een bestelauto met het IntraPost logo erop door de straat of over de snelweg scheurt.”

Goed voor het milieu, de veiligheid én de bedrijfsportemonnee

“Hoe beter je rijdt, hoe beter het is voor het milieu en de veiligheid, en natuurlijk ook voor de bedrijfsportemonnee. Onze brandstof- en onderhoudskosten blijven dalen. Het is echt win-win-win,” besluit Peter Vennings. “Logisch dus dat we graag blijven samenwerken met Inseego. Zij leveren met hun software en service een wezenlijke bijdrage aan onze MVP.”

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wij bieden u 24/7 zicht op uw wagenpark en snelle, betrouwbare breedband oplossingen.

Inseego