• Home
  • Over Ons
  • Nieuws & Informatie
  • Nieuws
  • Wat is Geofencing?

Wat is Geofencing?

Wat is Geofencing? Geofencing is het virtueel afbakenen van een geografisch gebied of van specifieke locaties met Ctrack track & trace software. Maar hoe kun je het inzetten en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel een overzicht van wat er allemaal kan met geofencing.

Wat is Geofencing?

Antidiefstal

Met geofencing is het mogelijk om een bepaald gebied af te bakenen. Zo kun je bepaalde gebieden aanduiden als een go- of juist no-go gebied.

Komt een voertuig toch in dit gebied dan volgt er een melding. Dat kan een alarm, e-mail of SMS zijn.

Deze toepassing wordt gebruikt door bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven. Want waarschijnlijk is er sprake van diefstal als het voertuig een aangegeven gebied verlaat. Zo kan het betreffende bedrijf snel actie ondernemen.

Blijft een voertuig binnen het opgegeven gebied, dan is er niets aan de hand. Uiteraard is het voertuig sowieso bij diefstal te traceren - het is tenslotte voorzien van een track & trace unit.

Transporteurs

Ook voor transporteurs is geofencing een handige toepassing. Indien een vrachtwagen of koerier een bepaald gebied inrijdt, kan er een melding gegeven worden. Dat gebied kan bijvoorbeeld een industrieterrein of het stadscentrum zijn.

De ontvangende partij krijgt een melding dat de vracht eraan komt en kan zich voorbereiden. Ook is het mogelijk om een aantal meldingen in te stellen. Dit kunnen meldingen zijn als een voertuig op een bepaald moment nog niet een zone is in- of uitgereden.

De anti-diefstal mogelijkheden van geofencing zijn interessant voor transporteurs. Door de lokalisatie bij diefstal zijn het voertuig en de lading altijd te traceren. Ook kunnen verzekeraars eisen om voertuigen uit te rusten met een systeem dat geofencing ondersteunt

Wilt u weten wat Geofencing voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak met één van onze accountmanagers. 

Wij gebruiken cookies o.a. om u onze website zo goed mogelijk te laten ervaren en voor websitestatistieken.