Terug naar blog

Mobiliteit

10 wagenparkbeheer software voordelen

Cijfer tien boven blog over wagenparkbeheer software

Wat zijn de voordelen van wagenparkbeheer software voor uw bedrijf? Op welke manier kunt u meer uit een fleetmanagement systeem halen? Daar gaan we in deze blog graag dieper op in.

Inhoudsopgave

  • Wat is fleetmanagement?
  • 10 voordelen van wagenparkbeheer software
    • 1. Track en Trace
    • 2. Sluitende privé/zakelijke kilometerregistratie
    • 3. Brandstof besparen
    • 4. Rijgedrag verbeteren
    • 5. Beter (preventief) onderhoud
    • 6. Integratie met ERP systeem
    • 7. Voertuigsensor en motormanagement data direct uitlezen
    • 8. Meer doen met minder voertuigen
    • 9. Beter plannen
    • 10. Koppelingen met andere applicaties
  • Toekomstbestendig wagenparkbeheer met Inseego software
Wij leveren al 25 jaar fleet management software in Nederland

Wat is fleetmanagement?

Fleetmanagement, oftewel wagenparkbeheer, draait om het beheren van (bedrijfs)voertuigen zoals auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen, maar ook materieel, zoals trailers, kranen en containers. Het doel ervan is deze middelen zo efficiënt en veilig mogelijk te gebruiken, inclusief goed onderhoud.

Met behulp van een fleetmanagement systeem beheert u uw wagenpark effectiever, kostenefficiënter en milieubewuster. Dit kan worden bereikt door het combineren van:

Het gaat dus niet alleen maar om exact weten waar voertuigen zich bevinden, het welbekende track en trace, al is dat nog zo belangrijk. Onze fleetmanagement software heeft u veel meer te bieden. We zetten 10 voordelen op een rij.

10 wagenparkbeheer software voordelen

  1. Track en Trace
    Het track en trace systeem geeft de locaties van uw voertuigen via GPS door. Deze gegevens ziet u vervolgens in uw Inseego Fleet account. Zo kunt u op ieder moment van de dag (thuis, op kantoor of onderweg), precies zien wie waar is, wat extra handig is als er een spoedgeval is.
  2. Sluitende privé/zakelijke kilometerregistratie
    Van iedere rit worden de gegevens geregistreerd die belangrijk zijn voor het correct bijhouden van de kilometerregistratie.
  3. Brandstof besparen
    Brandstof besparen is voor veel bedrijven een topprioriteit. Door het brandstofverbruik van uw wagenpark te monitoren met behulp van onze software, wordt glashelder waar er ingegrepen moet worden en wat u juist wilt stimuleren. De besparing die dit oplevert kan oplopen tot 15%.
  4. Rijgedrag verbeteren
    Ook het rijgedrag kunt u monitoren, met als doel het te verbeteren en zo brandstof- en onderhoudskosten te besparen en de veiligheid te vergroten. Denk hierbij onder andere aan snelheidsovertredingen en hoe hard er opgetrokken of geremd wordt.

    Medewerkers worden er ook op een positieve manier bij betrokken via de Inseego Driver rijgedrag app. Daarin kunnen zij zien welke positieve resultaten hun verbeterde rijgedrag oplevert.
  5. Beter (preventief) onderhoud
    Door het consequent inplannen van (preventief) onderhoud en het snel laten uitvoeren van reparaties, zullen de kosten en milieu belasting verminderen. Want goed onderhouden voertuigen presteren op alle vlakken beter.

    Ook wat dit betreft zorgt Inseego's wagenparkbeheer software voor het benodigde inzicht, waardoor u onderhoudswerkzaamheden tijdig kunt inplannen.
  6. Integratie met ERP systeem
    Inseego software is te integreren met de ERP systemen van onder andere Delinea, Exact, Microsoft Dynamics, Microsoft Navision, Oracle, PCA Mobile, SAP, Tensing, Triopsys en ViaData. Deze integratie vereenvoudigt het beheren van belangrijke bedrijfsprocessen.
  7. Voertuigsensor en motormanagement data direct uitlezen
    Dankzij een CAN-bus integratie kunt u voertuigsensor en motormanagement data direct inzien via het Inseego dashboard. Denk daarbij onder andere aan brandstofverbruik, RPM (Rotations Per Minute) en oliedruk.
  8. Meer doen met minder voertuigen
    Het wagenpark verkleinen is in sommige gevallen een reële optie. Technieken zoals bestuurders identificatie en Plug & Play maken het mogelijk dat eenzelfde aantal medewerkers uit de voeten kan met minder voertuigen.
  9. Beter plannen
    Hoe beter alle werkzaamheden ingepland worden, hoe minder kilometers uw buitendienstmedewerkers maken. Het traceren van voertuigen helpt u bij het opstellen van betere routes en het efficiënt toekennen van werkzaamheden. Daarmee bespaart u op de lange termijn tijd en geld.
  10. Koppelingen met andere applicaties
    Om uw bedrijfsvoering te vergemakkelijken, hebben wij koppelingen gemaakt met andere software. Als Inseego klant kunt u daardoor gebruik maken van:

    – een urenregistratie app

    In ons fleetmanagement pakket zit de mogelijkheid om te koppelen met een urenregistratie app. Daarmee voeren buitendienstmedewerkers uren ter plekke in, terwijl tegelijkertijd synchronisatie plaatsvindt met achterliggende bedrijfssystemen.

    Buitendienstmedewerkers, planners en administratief personeel kunnen met behulp van deze applicatie efficiënter werken, sneller reageren en meer opdrachten of taken uitvoeren.

    – de parkeer app EasyPark

    Dankzij een slimme koppeling met deze parkeer app zorgt Inseego ervoor dat wanneer het voertuig begint te rijden, de parkeeractie automatisch gestopt wordt. Een ander groot voordeel van EasyPark is dat je vooraf een eindtijd kunt instellen.

    Met deze app bespaart u 10 tot 20% op de parkeerkosten en wordt de kans op een parkeerboete nihil. Daarnaast krijgt u meer inzicht in de parkeerkosten en hoeft u niet meer met losse bonnetjes te werken. Ook kunt u kenmerken toevoegen aan parkeeracties.

Toekomstbestendig wagenparkbeheer met Inseego software

Dit soort wagenparkbeheer software voordelen hebben een positieve invloed op de bedrijfsvoering van zowel het MKB als het grootbedrijf, in allerlei sectoren. Dat ziet u ook terug in de vele klantcases.

Wilt u snel ontdekken wat Inseego voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan nu contact op met ons.

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wij bieden u 24/7 zicht op uw wagenpark en snelle, betrouwbare breedband oplossingen.

Inseego