ctrack-online-button
 • Home
 • Over Ons
 • Nieuws & Informatie
 • Nieuws
 • Ctrack en Viloc bundelen krachten

Ctrack en Viloc bundelen krachten

Het Belgische Viloc, gespecialiseerd in geautomatiseerd materieelbeheer voor bouwbedrijven, gaat in Nederland samenwerken met Ctrack. De diensten van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan en door deze samenwerking besparen gezamenlijke klanten op installatie- en abonnementskosten.

Viloc materieelbeheer

Materieelbeheer problemen oplossen

Ieder groot bouwbedrijf heeft grote hoeveelheden werkmateriaal op allerlei bouwplaatsen en in servicebussen liggen. Het is lastig om al dat materieel vanuit een centraal magazijn te beheren – dat blijkt wel uit de cijfers:

 • 40% wordt niet gebruikt
 • 20% is vermist
 • 10% wordt gestolen

Viloc wil deze problemen aanpakken en dat lukt. Grote, Belgische bouwbedrijven zoals Willemen en Besix behoren namelijk al tot Viloc's tevreden klantenkring.

De werking van Viloc in het kort:

 • kleine, robuuste zendertjes sturen een radiosignaal naar een basisstation in een voertuig, materieelcontainer of magazijn
 • het basisstation verzamelt en verstuurt gegevens naar Viloc's IT-platform
 • via de Viloc-app is te zien waar ieder apparaat zich bevindt en waar er wat is weggehaald
 • in het Viloc platform zit tevens totaalsoftware voor gereedschappenbeheer, inclusief o.a. scannen, keuringen, dagrapporten en een ERP-integratie mogelijkheid
 • de levensduur van de kleine batterijen in de zendertjes is minimaal 5 jaar

Ctrack en Viloc krachtenbundeling

Bouwbedrijven gebruiken Ctrack software voor track- en trace, rittenregistratie conform Belastingdienst vereisten, duurzaam wagenparkbeheer, projectadministratie en het verbeteren van rijgedrag en de planning.

De materieelbeheer oplossing van Viloc sluit goed aan bij de Ctrack dienstverlening. En door een samenwerking aan te gaan, besparen gezamenlijke klanten op installatie- en abonnementskosten. De Ctrack units en Viloc zenders worden namelijk tegelijkertijd geïnstalleerd en geactiveerd.

Totaaloplossing

Ctrack, onderdeel van Inseego, werkt zowel voor het MKB als grootbedrijf. Onder andere in de bouwsector zijn wij sterk vertegenwoordigd. Hilger van Dam, Managing Director van Ctrack Benelux, licht toe:

"In de bouwsector is er grote behoefte aan betrouwbare telematica oplossingen én beter materieelbeheer. Door Ctrack en Viloc te combineren besparen klanten kosten, terwijl tegelijkertijd al onze gezamenlijke know-how en ervaring tot hun beschikking staan.”

Viloc CEO Mark Thijs vult aan: "Gezamenlijk bieden we een totaaloplossing. We versterken elkaar en daar zijn klanten bij gebaat. Er is minder implementatietijd nodig en de klant heeft één aanspreekpunt."

KPN's LoRa netwerk voor IoT toepassingen en Viloc

KPN is de eerste ICT telecomprovider die een landelijk dekkend netwerk voor Internet of Things (IoT) toepassingen introduceert: LoRa (low power long range). Met LoRa kunnen in de toekomst miljoenen apparaten die heel weinig stroom en data gebruiken, kostenefficiënt verbonden worden met het internet.

Viloc heeft onlangs 2,5 miljoen euro aan extra kapitaal opgehaald, grotendeels afkomstig van KPN Ventures. Naast de Viloc zendertjes worden er nu ook LoRa-sensors in de Viloc-tags ingebouwd. Daardoor zal gereedschap straks ook traceerbaar zijn wanneer het een lokaal Viloc-netwerk verlaat. Wat tegemoetkomt aan de klantvraag om gereedschap diefstalproof te maken.

Graag meer informatie over de Ctrack - Viloc samenwerking? Neem gerust contact op met ons!
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF