De Ctrack rittenregistratie software Fiscaalbox versie 1.0 voldoet aan alle Belastingdienst vereisten

Er zijn veel rittenregistratie aanbieders op de Nederlandse markt. Zij voldoen echter lang niet allemaal aan de Belastingdienst vereisten. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of er een keurmerk voor ritregistratiesystemen bestaat dat daar rekening mee houdt. Het duidelijke antwoord op deze vraag is:

Ja, er is een keurmerk voor rittenregistratiesystemen

Ctrack is actief lid van de Branchevereniging Leveranciers Ritregistratiesystemen (BVLR). Zij hebben o.a. samen met de Rijwiel en Automobiel Industrie Vereniging (RAI) een stichting opgericht, die de vertaalslag maakt van het normenkader van de Belastingdienst naar het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Voorwaarden waaraan rittenregistratiesysteem moet voldoen volgens Belastingdienst

De Belastingdienst heeft samen met de Branchevereniging Leveranciers Ritregistratiesystemen een normenkader opgesteld. Er zijn 4 speerpunten waar aan voldaan moet worden:

  1. het registreren van alle relevante kenmerken van alle ritten
  2. bewaken van de integriteit van registraties
  3. het bewaren van registraties
  4. betrouwbare en binnen redelijke termijn controleerbare rapportages maken

Ctrack voldoet aan alle vereisten van het Keurmerk Ritregistratiesystemen

ritregistratie met Keurmerk Ritregistratiesystemen - logoIn 2015 is Stichting Keurmerk RSS gestart met 3-jaarlijkse In-depth Audits door onafhankelijke register accountants. Ctrack behoorde tot de kleine groep geselecteerde bedrijven die al in dit eerste jaar aan de beurt waren. Wij hebben deze Audit goed doorlopen en voldoen aan alle nieuwe vereisten van het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Deze audit vorm gaat aanzienlijk verder dan de reguliere Self Assessment Audit. Het keurmerk behouden na het ondergaan van een In-depth Audit heeft duidelijk een grotere meerwaarde en biedt u meer zekerheid. Dankzij deze Keurmerk RRS certificering weet u zeker dat de Ctrack rittenregistratie software Fiscaalbox versie 1.0:

  • volledig up-to-date is
  • aan de laatste privacy en databeveiliging eisen voldoet
  • geaccepteerd wordt door de Belastingdienst

Privacy gedragscode

De Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen heeft een privacy gedragscode op laten stellen. Ook Ctrack is gehouden aan deze gedragscode.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Keurmerks RRS of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op!

>> meest gestelde vragen Belastingdienst Rittenregistratie

Wij gebruiken cookies o.a. om u onze website zo goed mogelijk te laten ervaren en voor websitestatistieken.